Een warme sfeer zorgt voor een gezellig gevoel in huis. Zeker tijdens de koude wintermaanden is het fijn om thuis wat extra warmte te creëren. Maar hoe pak je dit precies aan? In dit artikel geven wij je wat inspiratie. Denk bijvoorbeeld aan het aanschaffen van een open haard – vergeet dan niet meteen om te kijken naar slimme verzekeringen voor woondiensten, waarbij je jaarlijks een schoorsteenveger langs kunt laten komen! Op die manier is jouw open haard altijd perfect onderhouden en kun je onbezorgd genieten van het een ultiem gezellig en knisperend haardvuur.

Neem een open haard

Een open haard is een geweldige manier om extra warmte aan jouw interieur toe te voegen. Het staat gezellig maar zorgt ook werkelijk voor extra warmte in huis. Op koude dagen kun je fijn een boekje lezen voor de open haard. Het is wel belangrijk is om de schoorsteen regelmatig te reinigen. Hiermee voorkom je brand. Schoorsteenvegen is dus echt iets om niet te vergeten. Zie je het zelf niet zitten om het dak op te gaan om de schoorsteen te reinigen? Schakel dan een professionele schoorsteenveger in, zodat je er zeker van bent dat de schoorsteen altijd goed functioneert.

Gebruik warme tinten

De kleuren op de muren, vloer en de tinten van de meubels in jouw huis zetten de sfeer neer. Wanneer je in plaats van koele tinten juist warme tinten gebruikt kun je al snel wat meer sfeer toevoegen. Denk aan aardetinten zoals bruin en terracotta, maar ook aan okergeel, roze en donkerrood. Een kleuraccent op een muur of een felgekleurd meubelstuk verandert meteen de vibe in jouw woning.

Hang leuke gordijnen op

Om jouw woning helemaal een knusse sfeer te geven is het een goed idee om eens te kijken naar de raambekleding. Luxaflex en rolgordijnen geven de ruimte bijvoorbeeld al snel een kille look. Wanneer je deze vervangt door mooie gordijnen in een warme tint fleur je de hele boel in een handomdraai op. Kijk ook naar vitrage, zodat je gelijk geen last meer hebt van inkijk.

Voeg wat leuke planten toe

Een andere handige tip om de ruimte wat levendiger over te laten komen is door letterlijk leven toe te voegen: in de vorm van mooie kamerplanten! Shop bij een tuinwinkel voor leuke hangplanten die je voor het raam kunt hangen. Zet een grote kamerplant neer op de vloer, of koop meerdere kleine planten die je in een gezellig groepje bij elkaar plaatst. Door groen aan jouw huiskamer toe te voegen voelt de ruimte direct een stuk gezelliger!

 

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen